Planten hebben net als u en ik voedsel nodig. Dit wordt vaak door mensen onderschat of zelfs vergeten, waardoor de plant te weinig voeding krijgt. Zonder bemesting voor uw gazon zijn de planten daardoor meer vatbaar voor ziekten en gaan er slecht uitzien. In het meest erge geval gaan ze dood.

Bokashi

Het maken van een goede, stabiele bodem begint al bij de aanleg van de border/tuin. Tijdens de grondwerkzaamheden wordt er door Tuinplus Hoveniers een flinke dosis organisch materiaal toegediend. Dit kan compost zijn, maar liever gebruiken we bokashi. Bokashi is het Japanse woord voor goed gefermenteerd materiaal. De vorming van bokashi ontstaat onder luchtdichte omstandigheden. De grondstof is hetzelfde als compost maar de behandeling is minder arbeidsintensief. U kunt ook zelf bokashi maken van uw tuin- en keukenafval.

Dit organische materiaal word licht door de bovenlaag gefreesd. Daarna zal het bodemleven ervoor zorgen dat het in de onderlaag komt waar het wordt afgebroken. Tijdens de plant werkzaamheden voegen we een product bij de planten die het bodemleven activeren. Hierdoor kunnen voedingsstoffen sneller door de planten worden opgenomen en is de uitval van planten minimaal. Ook gedurende het groeiseizoen zal er zo nu en dan mest moeten worden gegeven.

Gazon bemesten: Kunstmest of organische bemesting?

Wij maken gebruik van DCM organische meststoffen. Deze komen langzaam vrij en ook de bodemstructuur wordt er beter van. Een goede bodemstructuur betekent een goed en actief bodemleven. Hoewel het bemesten van uw gazon met kunstmest snel resultaat geeft, spoelt het heel snel uit en verdwijnt het in het grondwater. Dit komt het milieu natuurlijk niet ten goede en wordt dan ook door Tuinplus Hoveniers afgeraden.

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact op!