Onderhoud gazon door Tuin+ Hoveniers

Tuinplus Hoveniers biedt u het bemestingsprogramma aan: U heeft geen omkijken meer naar uw gazon. Wij komen op de tijden dat het nodig is de bemesting strooien. U hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven.

Deze bemestingsservice bieden wij aan vanaf:

€9,95 per vierkante meter per jaar

(inclusief arbeid, materiaal en btw).

 

 

Neem snel contact met ons op en regel direct het onderhoud van uw gazon zodat u dit jaar al kunt genieten.

Gazon maaien

Iedereen wil graag een mooi, strak en gezond gazon. Hoe kunnen we dat realiseren? Allereerst dient het gazon minstens 1x per week gemaaid te worden. Soms is het nodig om zelfs 2x per week te maaien. Hoe vaker er gemaaid word, hoe dichter het gazon groeit. Het voordeel hiervan is dat onkruiden en mos minder of geen kans krijgen om te groeien.

Tijdens het seizoen (van april tot oktober) maaien we het gazon op 3-5 cm hoogte. Mocht er een lange periode van droogte komen dan maaien we het gazon op 5-7 cm hoogte. Dit kan ook op plaatsen waar het gras in de schaduw moet groeien. Het gras kan op die manier de voedselreserves uit het blad gebruiken voor de groei.

Gazon voeding

Voor een gezond gazon is maaien alleen niet voldoende er zal ook voeding moeten worden toegediend. Dit wordt vaak in de vorm van een kunstmest gedaan. Een bekende meststof is de zogenaamde N-P-K meststof. Veel gebruikt is de 12-10-18 variant, hierin zit 12% stikstof, 10% fosfor en 18% kalium.

  • N (stikstof) zorgt voor krachtige groei en bevorderd de diepgroene kleur
  • P (fosfor) heeft een gunstige invloed op de groei van de wortels
  • K (kalium) verstevigd de celwanden en verhoogt het weerstandsvermogen tegen weersinvloeden en tegen ziekten

Omdat het hier een anorganische (niet organisch) meststof betreft is de uitspoeling ervan groter dan die van een organische meststof. Er zal dus vaker bemest moeten worden. Wel is het gemakkelijk in gebruik en algemeen verkrijgbaar waardoor het prijstechnisch ook interessant is.

Verticuteren gazon

Omdat het hier een niet organische meststof betreft is de uitspoeling ervan groter en zal er dus vaker bemest moeten worden. Wel is het gemakkelijk in gebruik en algemeen verkrijgbaar waardoor het prijstechnisch ook interessant is.

In de winter dient er ook kalk te worden toegediend. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van de bodem op pijl blijft. Hierdoor krijgen mossen minder kans om uit te groeien. Wanneer er toch mos in het gazon zit, zal er geverticuteerd moeten worden. De maanden maart, april en mei zijn daar uitermate geschikt voor. Door in deze maanden te verticuteren zal het gras spoedig herstellen. Ook het nieuw ingezaaide gras komt goed aan het kiemen zodat u binnen afzienbare tijd weer van een gezond gazon kunt genieten.
gazon bemesten